بازاریابی رابطه مند، فرایند مستمر جهت شناسایی و ایجاد ارزشهای جدید برای مشتریان است که در آن منافع دو جانبه مورد توجه قرار دارد و این منافع در طول دوره عمر مشتری با او تقسیم میشود.
یکی از ابزارهای ایجاد روابط بلند با مشتری استفاده از بازاریابی رابطه مند می باشد، ولی در حال حاضر با توجه به رقابت شدید بین سازمانهای تجاری، تنها استفاده از رویکرد بازاریابی رابطه مند کافی بهنظر نمیرسد.
در این تحقیق تاثیر عناصر بازاریابی رابطه مند را با تلفیق دو نوع بازاریابی یعنی بازاریابی حسی و بازاریابی حمایتی بر وفاداری مشتریان مورد بررسی قرار دادهایم.
سازمانها با درکی که از اهمیت رضایت مشتری کسب کرده اند، به تدریج در حال فاصله گیری از بازاریابی سنتی و گرایش به سمت بازاریابی رابطه مند میباشند.
مقاله حاضر یک مطالعه توصیفی است که به روش همبستگی از نوع رگرسیون چند متغیره انجام شده است و جامعه آماری آن 160 نفر از مشتریان بانک سامان در شهرستان اصفهان میباشد.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که به ترتیب الویت، شایستگی( 253/0 )، ارتباطات( 204/0 )، اعتماد( 136/0) و مدیریت تعارض( 095/0) بر رضایت مشتری از خدمات بانک سامان رابطه داشته، اما تعهد رابطه معناداری با رضایت آنها نداشته است.
امروزه موسسات و شرکتهایی موفقتر هستند که رضایت مشتریان خود را بیشترتامین کنند، چرا که سازمانها به مشتریان خود وابستهاند به همین دلیل باید نیازهای آنان را درک کنند و خواستههای آنا را برآورده سازند و سعی کنند از انتظارات آنان پیشی بگیرند.
با افول بازاریابی معاملهای و ظهور بازاریابی رابطه مند، شرکتها برآنند تا با بهره گیری از استراتژیهای بازاریابی رابطه مند، روابط مستحکمی با مشتریان ارزنده و خوش آتیه خود ایجاد کنند و از این طریق مزیت ناملموس و پایداری کسب نمایند.
در این مقاله بعد از مقدمه، شکل گیری بازاریابی رابطه مند و سپس تعاریف و مفاهیم استراتژیکی و تاکتیکی آن و دلایل رشد آن و اجزا و عوامل آن و استراتژیها و عوامل موثر در موفقیت استراتژیها و سطوح بازاریابی رابطه مند و همچنین مزایای بازاریابیرابطه مند مورد بررسی قرار میگیرد.
منبع : مقاله بازاریابی رابطه مند