انرژی در اقتصاد همچنین شدیدا به مهندسی، زمین شناسی، علوم سیاسی، بوم شناسی و.
تمرکز اخیر اقتصاد انرژی بر مسایل زیر بوده است: تغییرات اقلیمی و سیاست اقلیمی؛تحلیل ریسک و امنیت عرضه؛ توسعه پایدار؛ بازارهای انرژی و بازارهای برق- آزادسازی یا مقررات زدایی؛ پاسخ به نیاز انرژی و رشد اقتصادی؛ اقتصاد زیرساختهای انرژی؛ سیاست زیست محیطی؛ سیاست انرژی؛ مشتقات انرژی؛ پیش بینی تقاضای انرژی؛ عرضه و تقاضا در بازار انرژی .
در این مقاله آثار مصرف انرژی بخش صنعت( در قالب ترکیبی از انرژیهای سوختهای فسیلی شامل ذغال سنگ، نفت و فرآوردههای آن و گاز طبیعی )، تشکیل سرمایه در بخش صنعت، صادرات بخش صنعت( در قالب صادرات با تکنولوژی بالا) و نیروی کار شاغل در بخش صنعت بر روی ارزش افزوده بخش صنعت برای 8 کشور از اعضای سازمان کنفرانس اسلامی( با تاکید بر ایران) طی سالهای 2011-1998 مورد مطالعه قرار گرفته است.
برای برآورد اثرات متغیرها، از تکنیک هم انباشتگی پانلی به شیوهای حداقل مربعات معمولی( OLS )، حداقل مربعات معمولی پویا( DOLS) و حداقل مربعات معمولی کاملا اصلاح شده( FMOLS) استفاده شده است.
برای یافتن وضعیت بهینه در این مدل، مجموع هزینههای سیستم عرضه برق به عنوان معیار در نظر گرفته شده و با حداقل کردن آن، شرایط بهینه به دست میآید.
سپس نتایج مدل با آنچه در عمل اتفاق افتاده مقایسه شده تا میزان انحراف توسعه واقعی از حالت ایده آل مشخص گردد.
مهمترین نتایج این پژوهش بدین شرح میباشند: 1- متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی کشور در سال 1393، کاهش 5/4 درصدی از حالت ایده آل را نشان میدهد، 2- حرکت در مسیر غیربهینه منجر به اتلاف حداقل 90 میلیارد متر مکعب معادل گاز طبیعی و انتشار 400 میلیون تن دی اکسید کربن اضافی طی سی سال شده است، و 3- به دلیل عدم تامین مالی پروژههای نیروگاهی یا تامین به موقع آن، سالانه 630 میلیون دلار هزینه اضافی تحمیل شده است.
در مجموع یافتههای این مطالعه نشان میدهند که واقعی بودن قیمت حاملهای انرژی و تعهد به اجرای برنامههای بلندمدت نقش کلیدی در توسعه مناسب بخش انرژی کشور ایفا میکنند.
منبع : مقاله انرژی در اقتصاد